Valikko Sulje

Tilan tarina

Tilan tarina

Tarina alkaa 1800-luvun lopulta, jolloin Iida-Maria Lepistö syntyi Limingassa. Nuorena tyttönä hän päätti lähteä Haapavedelle meijeriköksi ja tapasi siellä tulevan miehensä Oskari Taskilan. Oskarin kanssa Iida-Maria muutti Matkanivaan, Keskitaloon ja he saivat kolme tytärtä. Näistä nuorin, Martta löysi miehensä Arvo Kopolan Mieluskylältä.

1947 vietettiin häitä ja pian perheeseen saatiin myös pikkuvarpaita. Nuori pari sai Keskitalosta lohkotun Metsäpellon tilan aivan naapurista. Maata viljeltiin ja navetassa oli muutama lehmä. Lapsiakin siunaantui yhteensä viisi. Arvo osti hiukan lisää peltoa Rantalasta.

1976 Arvon maallinen matka päättyi, hänen sydämensä petti. Sen jälkeen heidän vanhin tyttärensä Marja-Liisa miehensä Veikko Yppärilän kanssa jatkoivat tilalla maanviljelyä ja karjanhoitoa. Lopulta kävi niin kuin monelle muullekin, tilan hoito ei enää elättänyt ja karja laitettiin pois. Maat vuokrattiin muille viljelijöille.

2016 Marja-Liisan vanhin tytär Marika muutti takaisin kotiseudulleen miehensä Ahti Aunon kanssa. He saivat palan Arvon ostamaa peltoa Rantalan aavalta ja rakensivat siihen talon.

Tila nimettiin papan mukaan Arvolaksi.

2019 perustettiin osakeyhtiö: Arvolan Luomutila OY, jonka tavoitteena on tuottaa puhdasta luomuruokaa suomalaisille.

Tila keskittyy marjantuotantoon ja mehiläistuotteisiin.